Mænd

Sorter faldende

2 vare(r)

Sorter faldende

2 vare(r)

Parfume til mænd
Går mænd med parfume?
De fleste mænd vil nok påstå, at parfume udelukkende er for kvinder, men dette er langtfra tilfældet. Faktisk er Eau de toilette, deodoranter og alle de andre former for dufte til mænd blot parfume i lidt, lettere opløsninger.
Siden civilisationens fødsel har mænd båret parfume – endda ofte før kvinderne i flere samfund. Læs bare med her.

Parfume var overvejende til mænd
Ja, man skulle tro det var løgn, men på Cypern, hvor resterne fra verdens ældste destilleri befinder sig, fandt man en parfume til mænd, som er mere end 4000 år gammel. I gamle dage, i parfumens tidlige år bar fremstående mænd eksklusiv parfume for at vise omverdenen, at de havde penge og magt. Det var en måde, hvorpå man lagde afstand til pøblen, som jo måtte døje med deres naturlige lugt, og fremstod som et mere ophøjet og renere menneske.
Senere blev brugen af parfume spredt op igennem Europa via Islam. De europæiske kongehuse og adelige ordener tog hurtigt de forskellige duftevand til sig, og inden længe var det et must at parfumere både sig selv, sit tøj og sine gemakker med moderigtige parfumer.
Med tiden forfinede de dygtige parfumerister i Europa hele processen. I stedet for kun at bestå af destillering blev parfumekunsten en kombination af flere forskellige fremstillingsteknikker, som skaber de unikke og attraktive dufte, vi kender i dag.
Unikke parfumer
En typisk parfume til mænd består af flere forskellige lag, som repræsenterer over-, middel- og undertonerne i parfumen. I en enkelt parfume kan der sagtens være hundrede ingredienser, som tilsammen udgør dens unikke duft og look.
Grunden til at de store modehuse til stadighed kan præsentere nye, fantastiske dufte år efter år, er at verdens dygtigste parfumerister hele tiden opdager nye duftkilder og duftkombinationer. I parfumer til mænd kan du blandt andet ofte finde noget så overraskende som essens fra læder, moskus, tobak, bark og planterødder, som hver især giver deres individuelle præg på den samlede parfume. Den mest brugte duftkilde vil dog altid være blomster på grund af de kraftige og mangeartede dufte, der findes i planteriget.
Vil du selv dufte spændende og indbydende, kan du nu hos Duftladen.dk købe de nyeste, mest attraktive dufte fra de mest eksklusive mærker. F.eks. sælger vi lige nu Armani Code Ultimate Intense spray, som er en energifyldt parfume med duft af mandarin, stjerne-anis og grape krydret med cypres og olivenblomster.
Er du derimod i et mere seriøst og professionelt humør, bør du prøve Dune fra Christian Dior, som understreger din egen selvsikkerhed med sin blanding af dybe træsorter som sandeltræ, salvie, basilikum og cedertræ med et blødgørende strejf af vanilje.