Balancestole og ergonomi

Altså, en gang imellem så bliver jeg rigtigt sur på alle de mennesker, der siger, at det er dårligt for børn at sidde foran en computerskærm eller med en smartphone eller en tablet hele dagen. Jeg forstår godt, at det kan gå ud over øjnene og kroppens muskulatur, hvis man sidder i 10 – 12 timer hver dag året rundt. Men kom ikke og bild mig ind, at alle mennesker ikke på et eller andet tidspunkt har brug for at røre sig. Så den der med at man skal begrænse, hvor længe et menneske må sidde foran en skærm, er en dårlig vej at vælge. Det er bedre at informere om, at lyset fra skærmen kan være skadeligt, især hvis man ikke bruger et filter – eller et par af de der specielle briller, man kan få. Det er også bedre at informere om, at motion er sundt. Og det kan vi alle sammen godt lære – og forstå – også helt små børn.

Mit budskab

Det er ikke godt at begrænse og forbyde. Ja, det er sådan set bare mit budskab i dag. Og hvorfor dette lille opråb? Jo, fordi jeg jo selv sådan et af de mennesker, der kan sidde i timevis foran min skærm og nyde at se videoer, lytte til musik, se film eller arbejde. (Tro det eller ej, jeg kan faktisk godt lide mit arbejde, som sker foran en skærm.) Og jeg har da også lært at rejse mig og gå væk fra skærmen i mindst 5 minutter efter ca. 45 minutter foran den. Jeg har lært, at det er godt for min krop at bevæge sig. Og det har været en hård læring, hvor jeg endte med ualmindeligt mange smerter i ryg og skuldre, fordi jeg ikke bevægede mig tilstrækkeligt, og fordi jeg sad i en forkert arbejdsstilling foran min skærm.

Smerter

Smerterne, jeg fik, bevirkede, at jeg begyndte at undersøge, hvordan og hvorfor de fremkom. Jeg undersøgte også, hvordan jeg kunne komme af med dem. Især det sidste var meget magtpåliggende. En løsning var selvfølgelig massage. En anden var at forbedre min arbejdsplads. Fx så fik jeg anskaffet en balancestol og et hævesænkebord. Det er to møbler, der har været med til at forbedre mit liv. Meget!

Balancestol er god ergonomi

Især balancestolen – købt her: https://ergoforma.dk/produkt-kategori/balancestole – er jeg meget glad for. Den bevirker, at jeg sidder rankt. Den minder mig også om, at jeg skal bruge min krop. Jeg får aktiveret nogle muskler, som jeg ellers ikke ville vide, at jeg har, hvis jeg bare sad på en almindelig stol. Det er faktisk cremen af ergonomiske kontorstole, hvis du spørger mig!Og ja, når jeg rejser mig fra mit kontor, så kan jeg godt se, at det måske ikke er det smukkeste og mest stilrene kontor. Men det er et kontor, der minder mig om, at vi skal bruge kroppen. Det har vi altid gjort. Der er en grund til, at vi stadigvæk bliver født med ben, som vi bruger til at gå med, arme, som vi løfter ting og sager med og en ryg, som støtter vores hoved (den tungeste legemsdel på kroppen!).

Så: Ingen formaninger og forbud. Gør noget. Det er nemt at købe en balancestol. Og husk, at stole faktisk kan hjælpe mange mennesker – for eksempel børn med ADHD!