Måske arbejdsskade?

Jeg arbejder som piccoline hos en advokat i Esbjerg. Han har et kæmpestort firma med afdelinger i hele landet. Jeg arbejder på kontoret i Esbjerg, som er det største. Her er der 25 ansatte, advokater og advokatsekretærer. De har travlt, og mit job er at gå til hånde med alt muligt: Sørge for, at sagsmateriale bliver printet ud lave kaffe, og flytte rundt på møbler og al den slags. Jeg skal være hende, der er usynlig, som hygger om dem, og som sørger for, at her ikke er rodet. De fleste af de ansatte er søde og venlige mod mig, men der er én af advokaterne, som er lidt mere krævende.

En stor sag

Forleden fandt han på, at jeg skulle rende ned i deres kælderrum og hente en gammel sag frem. En ret stor sag. Noget med et forsikringsselskab og underslæb. Og jeg skulle hente den hurtigt, for han skulle bruge den nu. Der var noget, han skulle tjekke, sagde han.

Nu kender jeg ham og ved, at det ikke nytter noget at sige til ham, at jeg lige skal være færdig med at printe en sag ud, så jeg afbrød det, jeg var i gang med og løb ned i kælderrummet for at hente sagen til ham. Da jeg så den kunne jeg godt se, at jeg måske var nødt til at rende to gange. Kasserne stod oppe på reolens øverste hylde. Jeg måtte hente stigen for at få kasserne ned, og så måtte jeg bære dem op på 4. sal i to omgange. God motion, en onsdag formiddag tænkte jeg. (Der er ikke elevator i bygningen, hvor advokatkontoret ligger.)

Op på stigen

Jeg hentede stigen og klatrede op. Fik den ene kasse lempet ned. Op igen, og idet jeg strakte mig for at nå kasse nr. 2, fik jeg ondt i ryggen. En voldsom smerte. Som om en muskel simpelthen blev revet over. Jeg faldt ned fra stigen og fik kassen med ned over mig. Jeg kunne faktisk ikke komme op igen. Selv om jeg kæmpede og kæmpede, så var det helt umuligt for mig at komme op og stå igen. Jeg kunne dog heldigvis godt finde min mobil. Så jeg ringede op til chefens sekretær og fortalte hende, at jeg var faldet og ikke kunne komme op. Hun måtte komme og hjælpe mig. Hun kom og hjalp mig op lige med det samme. Men jeg kunne dårligt gå. Hendes kollega ringede efter en ambulance, og jeg blev kørt på hospitalet. Et røntgenfotografi viste, at jeg havde en fraktur i en ryghvirvel. Jeg blev indlagt.

Sandsynligvis en arbejdsskade

Sekretæren syntes, at hun ville tale med en af de andre advokater, som er specialiseret arbejdsskade advokat. Han vil kunne fortælle mig, om jeg kan få erstatning for de måneder, hvor jeg ikke kan komme på arbejde. Godt nok en pinlig affære for hele advokatkontoret. De er nødt til at behandle en sag, de selv er involveret i. Må de egentlig det? Man kan sige, at heldigvis, så er det et ordentligt firma. De har forsikring for alt, og det her er jo en ulykke.