Gaverne

Det er dog et utroligt gavebord parret har. Det er overfyldt med gaver, der alle sammen er pakket fint ind. Jeg troede faktisk, at man ikke gav brudepar gaver længere. Men nej, det er åbenbart stadigvæk brugt. Ikke noget med at sætte penge ind på en konto i en eller anden forretning. Selv har jeg også en gave med til dem. En fin krystalvase, synes jeg. Den er pakket flot ind i gavepapir, som jeg selv har valgt. Og masser af bobleplast. Den har faktisk været tung at slæbe med herop til Danmark. Jeg er jo rejst fra Spanien for at kunne være med til brylluppet. Og nu er jeg her, og festen er ved at starte. Her er reception, som de kalder det. Alle som deltager får et glas vin, og brudeparret cirkulerer og hilser på alle deres gæster. Fint. Jeg kommer lige pludselig i tvivl, om de vil sætte pris på vasen, som jeg har givet dem. Den kan jo ikke byttes.

Ingen bekymringer

Det vil jeg nu ikke bekymre mig om. Jeg har skrevet en note til dem om, at hvis vasen ikke falder i smag, så må de gerne bruge den i et ægteskabeligt skænderi. Eller sælge den på et loppemarked, når de får tid og lyst til det.
Lige nu står den bare der på bordet og venter på at blive pakket ud. Ligesom alle de andre bryllupsgaver.

Parret er ved at have været rundt til alle gæsterne, og jeg kan se, at de er på vej hen til gavebordet. De starter i den forkerte ende. Lidt rundt på gulvet er de vist. Vielsen er overstået, og det kan vist tage lidt tid, inden de vænner sig til, at de nu er sammen – for altid.

Udpakning af gaver

Ikke desto mindre. De er begyndt at pakke gaverne ud. Man kan godt se, at det er to vidt forskellige familier, der er blevet forbundet af deres ægteskab. Gaverne fra den ene familie er meget flotte og designede. Gavepapiret er virkeligt tilpasset til objektet. Bølgepap og bobleplast ryger i en kæmpe skraldepose.

Gaverne fra den anden familie er bare pakket ind. Her er der tænkt på funktion, og ikke så meget i design. Det er nyttige gaver. Gad vide, om parret beholder designerkartoffelskrælleren eller den nyttige gammeldags fra Rådvad?
Nogle af gaverne er dubletter. Så må de jo ned og bytte. Det hører med. Det må de finde sig i.

Fra vennerne

Den sidste del af gaverne er fra deres venner, som også er med til brylluppet. Her kan man også se lidt af hvert. Men vennerne har alle sammen koordineret mellem sig. Så der er ikke dubletter, der skal byttes. Tværtimod, så har de koordineret gaverne. Nogle af vennerne giver kun gaflerne til bestikket. Andre giver så knivene. Andre igen giver skeerne, og sådan fortsætter det. Lysestager, duge, julepynt. Parret får alle mulige, brugelige og ubrugelige ting.
Da de er færdige med at pakke ud og sige tak og give krammere til alle, er der 5 store sække fyldt med gavepapir, konvolutter, gavebånd, bølgepap og alt muligt forskelligt emballage. Det skal alt sammen smide til genbrug.