Isolering inden vinter

Nu er det ved at blive efterår. Ja ja. Jeg ved det. Jeg er pessimist. Jeg tænker negativt. Jeg tager problemerne på forskud. Og er der ikke problemer, så skal jeg da hurtigt kunne finde nogle. Ingen tvivl om det. En af mine negative tanker er lige nu, at det bliver koldt. Snart. Vi er i august. Skolerne er startet. Eleverne har masser at lave. Og jeg skal til at tænke på, at det bliver negativt at stå i et koldt køkken og lave madpakker. Jeg hader det. (Ikke at lave madpakkerne, men det kolde køkken.) Og jeg er slet ikke sikker på, at den isolering af hulmur, som jeg fik lavet her i forsommeren, giver det resultat, som jeg har håbet på. Indtil videre har jeg ikke kunnet mærke noget.

Kuldskær datter

Min ældste datter, som er endnu mere kuldskær, end jeg er, har dog sagt, at det faktisk har hjulpet. Hun siger, at hun ikke har noget imod, at så på køkkenets gulv i bare fødder og selv lave den salat hun gerne vil have til frokost. Det er da positivt. For en gangs skyld. Bare det at høre, at noget fungerer, er godt. Jeg fik lavet den her hulmursisolering, fordi nogle naboer vi har, anbefalede det – på det kraftigste.

De fortalte mig, at de også havde problemer med kulde i køkkenet, og at de fik tjekket deres ejendom af en energiekspert. Han kom, så, sejrede – hvis jeg må sige det på den måde. Der kom nogle mænd med isoleringsmateriale, slanger og pumper. De borede huller i deres ejendoms mure, sprøjtede materialet ind i muren. Det tog dem kun en enkelt dag. Jeg så det selv.

Loftisolering sparer penge

Og nu er naboen glad. Han fortæller mig, at de allerede kan se det på deres varmeregning. Jeg kan endnu ikke se en forbedring på min varmeregning. Men nu har vi altså også haft nogle uger med ret varmt vejr. Så, måske. Måske har min investering i den tidligere loftisolering været god. Håber det. Det skulle gerne vise sig på den næste regning.

Jeg må prøve at tænke lidt mere positivt. Hvis jeg ikke kan se det på min næste varmeregning i form af, at den er mindre, så, må jeg bare tænke på, at jeg har gjort det bedste, jeg kunne: Hulmursisoleringen er ikke en tabt investering. Det er en forbedring af ejendommen her. Jeg kan forvente at få mere for den, hvis jeg vælger at sælge den i fremtiden.

Men det er ikke aktuelt lige nu. Jeg skal ikke i lag med ejendomsmæglere og advokater. Jeg skal bare finde ud af, at jeg kan ting, selvom jeg er blevet skilt. Og det kan jeg jo. Jeg kunne jo godt finde ud af at kontakte og tale med det her firma, der har udført hulmursisoleringen.

Jeg kan godt finde ud af at tale med en el-installatør eller en montør, der skal komme og sætte den nye opvaskemaskine op. Så hvorfor kan jeg ikke lære mig selv at tænke lidt mere positivt? Alt bliver godt igen.