Byg et nyt hus som er miljøvenligt

jordvarmeanlæg

Skal du i gang med at bygge nyt hus? Har du gjort dig nogle tanker om, hvorvidt det skal være miljøvenligt eller ej? Vidste du godt, at du udover at gøre en god ting for miljøet, så sparer du også dig selv for en masse penge ved at bygge et miljøvenligt hus? I denne artikel ser vi nærmere på nogle af de ting du skal forholde dig til, hvis du går og drømmer om et mere miljøvenligt hus.

Få en arkitekt til at tegne dit miljøvenlige hus

Det er en super god ide at få en arkitekt med ind over dit projekt. Han eller hun kan uden tvivl hjælpe dig med at designe et hus som tager forbehold for miljøet. Der findes flere arkitektfirmaer rundt omkring i Danmark, der er uhyre dygtige til at skabe huse som er yderst energivenlige og gode over for miljøet. Tag kontakt til dem og få et hus, der næsten er grønnere end skoven.

Overvej dine opvarmningskilder meget nøje

Det er en uhyre god ide at overveje dine opvarmningskilder meget nøje i forhold til at skabe et miljøvenligt hus. Det er bestemt ikke miljøvenligt at fyre op med olie eller gas. Derimod er det ganske venligt over for miljøet at bruge en varmepumpe, et jordvarmeanlæg, læs mere, solceller og lignende. Her er der nemlig tale om vedvarende energi, der stort set ikke har nogen negativ konsekvens på miljøet.

Brændeovnen er god til hygge, men ikke som primær opvarmningskilde

Det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke må anskaffe dig en brændeovn. Brændeovnen er meget hyggelig at have om vinteren og på de kolde og mørke aftenener. Dog er det ikke en opvarmningskilde som du skal bruge som primær kilde. Det er den først og fremmest for dyr til samtidig med, at det forurener ret meget. Men til hygge er brændeovnen helt perfekt!

Kilde: Jordvarmeanlæg.dk