Byggepladser og hejseudstyr

Udregninger til byggeri

Byggeriet er ved at tage form. Indtil nu er det kun selve betonkonstruktionen, der har voldt jer problemer. Der var problemer, men de blev løst. Heldigvis. I vil jo nødigt ud i en situation, hvor I skal betale bøder, fordi I ikke kan overholde deadlines. Det er nemlig en situation, som I har prøvet at være i. I blev trukket for overskridelse af tidsfristerne hver eneste dag, og det endte med, at opgaven gav jer et stort tab. Så denne gang skal det bare undgås. I skal indhente det store økonomiske tab. Men I skal også sørge for, at I leverer den kvalitet, som jeres firma er kendt for. Og hvad gør man, når man har ansvaret for opførslen af et stort offentligt byggeri? Der er skrappe regler, som skal følges – og der er et meget stramt budget – næsten uretfærdigt stramt.

Leje af udstyr er smart

I har tænkt jer om og er nået frem til, at det kan betale sig for jer at leje materialehejs her, som kan hjælpe håndværkerne, der skal i gang nu. De vil kunne få materialerne op på de øverste etager meget hurtigt med sådan et hejs. I kan ikke endnu få råd til at købe jeres eget hejs. Det var ellers planen – men sidste opgaves fejlslagne arbejdsplan endte jo med bøder. I havde ellers indgået en aftale med det firma, der lejede hejs til jer sidst. De vil gerne i gang med salg af hejs og håber at kunne ekspandere deres virksomhed. De må vente, til den nuværende opgave er afsluttet og leveret – og til at I får udbetalt, hvad kontrakten lover. Derfor er du lige nu i gang med at tale med firmaet om muligheden for at få lidt rabat for leje af de hejs, som I vil få brug for over de næste to måneder. Du håber, at I kan finde en tilfredsstillende hejsløsning.

Til både personer og gods / byggematerialer

Der er massevis at lave. I skal have budgetteret for hele byggeriet. Det er en stor opgave, og du og dine kollegaer arbejder som små heste på at være færdige med budgettet om 14 dage. Du har fået til opgave at indhente priser på leje af personhejs og godselevator. Du ved bare ikke, helt hvor mange af den slags hejs I vil få brug for. Ingeniørerne og arkitekterne kan ikke blive enige om, hvordan byggeriet skal startes op, så der er lidt knuder med selve byggeprocessen. Fjolser. Kan de ikke bare se at blive enige og give dig et praj om, hvor mange personhejs I skal leje – og hvor længe.

Hvor store skal de være?

Du ved dog, at byggeriet skal opføres i tre etaper, og at det består af 3 kæmpestore moduler, som skal opføres samtidigt. Så du har en idé om, at der vil være brug for mindst 9 materialeplatforme. Men hvor store skal de være? Du har dog garderet dig. Du har allerede kontaktet firmaet, som I sædvanligvis lejer byggehejs fra. De er søde og altid parate til at hjælpe dig med at finde den bedste løsning. De er også superdygtige til at give dig præcise priser, så du ved sådan nogenlunde allerede nu, hvad det vil koste at leje de materialeplatforme, som I sikkert vil få brug for.

Lige nu ville du bare ønske, at du kunne få svar på spørgsmålene, du sendte for en uge siden til ingeniørerne. De tager sig altid god tid til at svare på spørgsmål. Så nu må du til at presse dem. Derfor sender du dem en mail igen. Og du får et intetsigende svar tilbage: ”Ja, vi får brug for byggehejs. Vi skal nok give dig besked.” Altså er det virkeligt så svært? Kunne de ikke svare lidt mere præcist på et spørgsmål, som sigter på, at du kan få budgettet på plads: ”Har vi brug for 6, 9 eller 12 byggehejs?”