Flyers til kampagne

Vi er ved at lave endnu en kampagne for at fremme bevidstheden om, hvor vigtigt det er, at vi køber økologiske produkter. Vi har lavet flere forskellige events – med koncerter og salg af økologisk fremstillede drikke: Juicer, øl, vin osv. Vi har også formået at etablere øko-torve-dag i flere forskellige byer. Kun varer, der er fremstillet økologisk og lokalt, sælges på disse torvedage.

Vi er stolte

Faktisk er vi ret stolte af, hvad vi har formået indtil videre. Der er flere og flere mennesker, som gerne vil købe økologisk. Jeg talte fx med en slagter forleden, som har problemer med at kunne følge med efterspørgslen. Han har især problemer med oksekødet. Det er endnu ikke så udbredt her i landet at avle økologisk kvæg til kød og mejeriprodukter. Med lam og ged går det meget bedre. Men mange vil have økologisk kvægkød.

Ny kampagne

Derfor er vi i gang med at lave en særlig kampagne for at fremelske avl af økologisk kvæg. Vi er i forhandlinger med kvægproducenternes landsorganisation for at få dem til at støtte vores kampagne. Landbrugsministeriet har også været indover. Og heldigvis er der stor forståelse for projektet også hos kvægavlerne. Men ude i landområderne er det svært at få bønderne til at omlægge deres produktion og vaner.

Derfor har vi, i samarbejde med kvægavlernes produktion, udarbejdet en let forståelig flyer, der forklarer fordelene ved økologisk kvægbrug – og truslerne, som konventionelt kvægbrug sætter for miljøet. Det har været en sjov proces. Flyeren er nærmest sådan en infografik med meget lidt tekst, en del tal og mange illustrationer, så der ikke er brug for meget tid til at læse. Vi ved også, at her i lander er der faktisk mange, der ikke kan læse. Så billeder og tal er bedre at bruge.

Hvem kan trykke flyers i København?

Vi skal uddele flyerne til de lokale mennesker, når vi tager på roadshow i næste uge. Og det bliver mega kanon. Vi skal lave events med folkedans, taler og diskussioner med bønderne. På de lokale forsamlingshuse eller i landsbyskolerne. Vi er næsten klar, vi mangler bare at lave en liste over trykkerier i de nærmeste storbyer, som kan varetage trykning af flyers og løsblade, hvis det bliver nødvendigt. Vi har den med i digital form, og vi ved af erfaring, at sådan nogle flyers altid forsvinder hurtigt. Og det er rart, at vi ikke skal bære på tunge kasser fyldt med flyers, men kan få dem trykt undervejs. Vi skal være afsted i 3 måneder.

Bussen er sendt til service, og vi regner med, at den er klar til at blive pakket med alt vores udstyr i løbet af weekenden, så vi kan tage af sted søndag aften. Vores team-leder er klar, og vi glæder os til at komme afsted. Det bliver spændende. Især for mig. Det er første gang, at jeg skal besøge den del af landet, og jeg glæder mig som et barn til at komme ud i bushen. Landet er stort. Hvis vi kan overbevise bønderne i den region, vi skal besøge til at dyrke og avle økologisk, er vi kommet et ret langt stykke videre i vores arbejde.