Hvad er familieret?

Familieadvokat

Familie. Det er et besynderligt begreb. Nogle af os har meget tætte bånd til vores familie. Følelsesmæssige bånd. Andre har knapt så tætte bånd. Når vi opdager, at familien ikke er vores ønske, så opløses den. På en eller anden vis. Når vi opdager, at familien betyder alt for os, så gør vi meget for at den skal komme tættere på os. Det er et ’elastisk’ begreb, kan man måske sige. I nogle samfund taler man om at familien består ved, at flere generationer arbejder sammen for at de enkelte individer kan overleve. I andre samfund taler vi om familietraditioner, familievirksomheder og familien som fundamental for økonomisk vækst.

Når familien bryder op

Og hvad sker der så i de familier, hvor samlivet bare ikke fungerer? Dér hvor familievirksomheden ikke har en ’naturlig’ arving? Dér, hvor hvert enkelt familiemedlem ikke længere lever op til den øvrige families forventninger? Familien går itu. Økonomien bliver usikker. Overlevelsesgrundlaget bliver somme tider destrueret.

Ja, jeg sætter det måske på spidsen. Men det er faktisk virkeligheden i vores samfund: Mange familier er afhængige af, at familien fungerer godt. Men vi vil ikke finde os i, at et familiemedlem opfører sig uansvarligt overfor resten af familien. Vi går derfor ud og finder en skilsmisse advokat, som kan hjælpe os til at sikre, at vi kan overleve – i det mindste økonomisk. Det er fornuftigt nok. Og heldigvis har vi love, der kan regulere hvordan og hvor meget. I dag ved alle, at en skilsmisse ikke er sjov at gennemleve. Det kan koste dyrt – både på den finansielle konto og den følelsesmæssige.

Advokater til retsager om familieret

For at undgå et slagsmål, hvis der senere i samlivet skulle opstå uløselige konflikter, så er der mange mennesker, der vælger at starte et samliv, hvor parterne har særeje. Det ser de som en god måde at sikre sig – hver især – økonomisk. Det indeholder derfor en vis logik, at mange beder en advokat med speciale i samværssager om at hjælpe sig. De finder simpelthen en advokat, der ved alt om familieret.

Du vil måske synes, at de mennesker, der gør det, er kalkulerende og i virkeligheden ikke elsker hinanden. Måske har du ret. I de fleste tilfælde handler det dog også om, at der i forvejen er nogle dårlige erfaringer fra tidligere samliv. Måske så dårlige, at det har ført til store tab – både af familiemedlemmer, som ikke længere må besøges eller ses, og økonomiske.

Vejledning før start af familie

Står du i en situation, hvor samlivet skal startes op – I skal måske giftes, sådan med kirkebryllup, fest og romantisk bryllupsrejse – eller hvor samlivet skal ændres, så I alle kan komme videre og få et bedre liv, så er det altid et godt træk at finde en advokat, der har erfaring med familieret, som kan vejlede jer. I har sikkert nogle ønsker, hver især, som spiller en stor rolle for jer i fremtiden. Det kan være svært at finde den gyldne middelvej frem, og her er advokaten virkelig guld værd. Han kan sikre, at jeres samliv – eller liv hver for sig – bliver et godt liv. Og uanset hvad, så skal I have et godt liv.