Hvor køber du rejser?

passenger sitting inside aircraft

Der er faktisk mange familier, der leder efter spændende charterrejser til eksotiske steder, så de kan komme afsted i juleferien. De vil gerne væk fra juleræset og det dårlige vejr. Så alle pengene, der ellers skulle være brugt på julegaver, julepynt og juleforberedelserne bliver lagt ned i den kasse, der hedder ”juleferien”. Det kan være, at de ønsker sig en rejse til Vietnam eller et andet varmt område. Måske et sted i Sydamerika. Under alle omstændigheder, så handler det for dem, om at få varme og måske opleve julen et helt andet sted. Australien måske. Vi ved det ikke, men det kunne være sjovt at få flere oplysninger om det.

Billige rejser

Ok, vi ved godt, at der også er en del familier, der bruger julen på en ferie, hvor de kan stå på ski. De har måske søgt efter billige rejser på rejsepriser.dk til Østrig eller til de Franske Alper. De skal være aktive i julen – og eventuelt nyde en østrigsk julemiddag (Stegt and – lige som i Danmark). Eller en fransk gourmet middag juleaften. Det er såmænd ikke julemaden, der er det vigtige for dem. Det handler om, at de kommer ud og får rørt sig. Om det så er noget med at stå på ski eller få kælket er ikke det vigtige. Det vigtige er frisk, ren luft. Langt væk fra byernes julestøj.

Tyrkiet på juleferie?

Og så er der dem, der slet ikke tænker, at det er jul. De vil bare afsted i de dage, hvor alle har juleferie og hvor butikkerne holder lukket. De tager måske på storbyferie til New York, fordi de ikke kan undvære byens tilbud om shopping, biografture, besøg på museer. De har måske søgt efter afbudsrejser til New York i lang tid og tager afsted i den periode.

Endelig er der dem, der bevidst leder efter rejser til Tyrkiet i julen, fordi de gider ikke det der juleræs. Og da Tyrkiet er et muslimsk land, så er der meget få chancer for, at der bliver fejret jul der. Det kan være befriende at komme helt væk fra tanken om jul.

Grækenland er populært for danskerne

Endelig er der også nogen, der vælger at lede efter rejser til Grækenland, hvor julen heller ikke bliver fejret så meget som i fx Danmark og Nordeuropa. Her er julen ikke den største religiøse fest. Og selv om vejret måske ikke er det bedste i Grækenland på det tidspunkt af året, så er der rig mulighed for at besøge nogle af storbyernes arkæologiske eller byzantinske museer.

Jo, der er også stor rejseaktivitet i julen. Ikke kun i form af togrejser imellem Sjælland og Jylland/Fyn. Også til udlandet – lidt afhængigt af rejsebudgettet. Grundene til rejseaktiviteten er forskellige fra familie til familie og fra individ til individ. Er du en af en af dem, der helst opholder dig i udlandet, når det er jul? Leder du bevidst efter en charterrejse til et eksotisk og lunt sted, hvor du og familien kan tilbringe nogle uger i fred og ro fra juleræset derhjemme? Eller har du bare et ønske om at rejse til et kendt sted – uden for sæsonen?