Fjernstyret varmetæppe

Svedende kvinde efter brug af saunatæppe

Sidste vinter var der mange mennesker, der købte elektriske tæpper, fordi de måtte spare på varmeregningen. Energipriserne var jo helt oppe i de øverster luftlag. Så for at kunne holde varmen, var der mange, der købte elektriske tæpper. De kunne holde varmen – om natten. I år ser det dog ikke ud til, at energipriserne vil blive så skyhøje igen. Mange har da også lagt det elektriske tæppe på loftet. Sommeren har været lun. Og ja, vi har lært at det er muligt at sove godt, selvom vi må tage en ekstra tyk pyjamas på.

Så komfortabelt

Men nogle kom til at elske deres elektriske tæppe. Den varme, som det afgav, fik dem til at slappe af – og de fik faktisk den gode nattesøvn, som de har savnet i meget lang tid. Disse mennesker har nu opdaget, at der findes saunatæpper, som i virkeligheden er endnu bedre end elektriske tæpper. Og en meget tungtvejende faktor her, er, at et saunatæppe ikke har en ledning, som skal tilsluttes en stikkontakt. Nej, et saunatæppe kan flyttes og du er ikke afhængig af stikkontakter. Du har heller ikke den der kamp med at få rullet ledningen pænt sammen.

Fjernstyret infrarødt saunatæppe

Et saunatæppe – se her er nemlig fjernstyret. Og det er noget nemmere at pakke den lille remote control ned i en taske, end at bakse med ledning og tæppe, som ’hænger’ sammen.

De har også opdaget, at de kan selv regulere, hvor varmt et saunatæppe skal være. Det er der mange fordele ved. Skal det være meget varmt, fordi det skal fremskynde en udrensning i din krop, så kan temperaturen indstilles til det. Skal dit saunatæppe blot give dig velvære og få dig til at slappe af – totalt – og i hele kroppen? Ja, så indstiller du temperaturen til det niveau, som passer dig.

Et saunatæppe kan også hjælpe dig med smertelindring. Måske har du et ømt punkt på ryggen. Varmen, som tæppet afgiver, vil det hjælpe dig. Blodcirkulationen, som vil ske hurtigere sørger for at musklerne kan slappe af og dermed løsne op for de knuder, der gør ondt. Jo, der er rigtigt mange gode grunde til at saunatæpper er blevet meget populære. De kan hjælpe dig med kalorieforbrænding, restitution af ømme muskler, smertelindring. De kan give dig velvære og de kan medvirke til at reducere stress hos dig.

To regler for brugen af saunatæpper

Det lyder som det perfekte tæppe, ikke? Det er det. Der er bare to ting, som du skal huske. Vi kan sige, at der er to regler, du ikke må glemme:
1: Du må ikke bruge et saunatæppe i mere end en time ad gangen. Men gerne flere gange dagligt.
2: Du skal sørge for at drikke vand inden og efter brug af tæppet – hver gang du bruger det.

Den første regel skyldes, at der sidder nogle meget fine elektroder mv inde i selve saunatæppet. Det er dem, der skaber den infrarøde varme, som du nyder. De må ikke ’opslides’, så fabrikanterne fraråder simpelthen, at du bruger tæppet i meget lang tid.

Den anden skyldes, at varmen får dig til at svede og det betyder at din krop taber væske. Din væskebalance skal være i orden.