Hvordan virker Inergen?

Det er sådan set ligegyldigt, hvor der opstår brand, så er det en uhyggelig oplevelse. Hvis ilden altså får lov til at udvikle sig! Det kan være, at du bor alene og har en lille varmeblæser stående. Den kører på elektricitet – vi skal jo spare på varmen. Så du fyrer op med den. Men den kan ikke klare den belastning, som du udsætter den for. Der sker en eller anden form for kortslutning og den begynder at brænde. Lige til at begynde med, mærker du det ikke. Men på et tidspunkt, kan du mærke, at det lugter lidt brændt. Og du har lidt svært ved at trække vejret. Du forlader rummet. Du ved nemlig, at det brandslukningssystem, som du fik sat ind i din bolig for noget tid siden, fungerer. Det er et system, der automatisk begynder brandslukningen, ligeså snart det har opdaget, at der er en gnist eller røg.

Brandslukning med Inergen

Dit system bruger Inergen og det er derfor, du trækker vejret lidt tungt. Teknikeren, der satte systemet op for dig, forklarede, at når der skal laves brandslukning med Inergen, så sørger de for at den luft, der bruges, består af CO2, argon og nitrogen. Det er CO2’en, der får dig til at trække vejret tungt. Det er ikke altid, at der anvendes CO2 i den luft, de bruger i andre brandslukningssystemer. Du fik altså sat systemet op. Det fungerer og du går ikke i panik. Du ved godt, at der ikke sker dig noget. Og du ved, at når du har luftet ud efter, at branden er slukket, så vil alt være som det plejer.

Gode forklaringer

Du er taknemlig for, at der findes sådan nogle flinke teknikere, der kan forklare dig, hvordan det hele virker – men du er faktisk endnu mere taknemlig over, at der findes innovative hjerner i dette lille land, som kan finde på at ændre lidt på de gængse tankegange og dermed opfinde et produkt, der er ufarligt for mennesker, miljørigtigt for planeten – og som i virkeligheden kan redde mange menneskers liv. Du havde aldrig troet, at du skulle beskæftige dig med brandslukning med Inergen, sådan bare på hobbyplan. Men det gør du. Du har sådan en hobby med at følge forskellige produkters salg og popularitet på markedet.  Og du kan se, at produktet bliver mere og mere populært.

En skånsom løsning

Flere og flere mennesker får nemlig øjnene op for, at brandslukning med Inergen er den bedste løsning, hvis de vil beskytte en særlig genstand imod brand, hvis de skal sikre en lille bolig, eller hvis de har dokumenter, der bare ikke skal have lov til at selvantænde inde i den lille bankboks, de har fået sat op. Inergen medfører nemlig ikke skader på personer. Eller på andre genstande, der står i rummet, hvori branden brød ud. Inergen brandslukning er den mest miljørigtige og den sikreste løsning, du kan vælge. Det eneste, du skal gøre, er at bestille det anlæg, som du har brug for. Det kan jo være, at du skal have flere små anlæg sat op i boligen.