Rejseberetninger

I står ude i lufthavnens afgangshal. Det tog sin tid at komme igennem kontrollen. Men nu har sikkerhedspersonalet fået tjekket håndbagagen og boardingpasses. I går ind i hallen. Der hersker sådan en ’international’ atmosfære. Du kan høre forskellige sprog. Du ser mennesker fra hele verden. I har god tid. Faktisk så god tid, at I slet ikke ved endnu, hvilken gate I skal gå til, når I skal ombord på flyet. I går en tur i hallen og kigger på alle de mange butikker. De sælger mestendels meget dyrt tøj eller andre luksusgoder. Men der er da også en boghandel, hvor du finder et godt tilbud: To bøger for én bogs pris. Og det er lige, hvad du havde håbet på. Der skal nemlig noget læsbart med i tasken.

Billigt til Tyrkiet

I har nemlig fundet billige fly til Tyrkiet. Planerne var sådan set ikke, at I skulle til Tyrkiet. Men det er dér, I havner nu. I skal bo på et stort hotel – og du har faktisk tænkt dig, at hele ugen skal bruges ved poolen. Du skal læse og bare nyde, at I alligevel besluttede at kigge på afbudsrejser.  Det er ikke mere end en uge siden, at I begyndte at kigge efter flybilletter til lunt sted. Bygerne og det lidt småkolde vejr fortalte jer ligesom, at en rejse sydpå ville være skønt. I kiggede derfor lidt på må og få på forskellige rejsebureauers afbudsrejser. På et tidspunkt havde I fundet så mange forskellige billige rejser, at det blev lidt svært at beslutte, om rejsen skulle gå til Spanien, Grækenland eller Tyrkiet. Så I trak lod. Og det blev Tyrkiet, der vandt. Da I så nærmere på alle de rejser til Tyrkiet, som et site tilbød, fandt I så den, som det endte med, at I købte. Og nu skal I bare afsted. Ned og nyde varme og sol.

Grækenland er også billig

Det var en hurtig – og aldeles rigtig – beslutning. Det er I slet ikke i tvivl om længere. I er lige ankommet. Stedet er smukt. Den lille feriebolig er hyggelig. Og den har aircondition, så I ikke skal smelte her i varmen. I købte en billig rejse til Grækenland. Sådan helt uden egentlig at tænke over det. I havde været i gang med at se efter billige rejser. I havde bare ikke helt motivationen. Det der med at pakke kuffert, købe badesko og alt det der, var bare ikke helt til at overkomme. Men I indså jo, at når man ikke har lyst til at tage på ferie, så er det fordi man virkeligt har brug for ferie.

Storbritannien var i tankerne men…

I ledte da også efter billige flybilletter til Storbritannien. Men, den hedebølge, som hersker i hele den vestlige del af Europa, er lidt skræmmende: 42+o er altså meget varmt. Derfor satte I jer en eftermiddag og så på det store udvalg af charterrejser, der findes. Og det er kæmpestort. I kan jo vælge og vrage – og finde en rejse, der sikrer, at I kan bo på et elegant og luksuriøst hotel, eller at I kan bo lidt mere beskedent, men også komme tættere på den lokale befolkning og kultur.

Imens I så på alle charterrejserne, begyndte der at tegne sig et billede af, hvor I vil hen: Et sted, hvor I ikke forstår et kuk af, hvad den lokale befolkning siger. Et sted, hvor der er lunt, strand, kulturoplevelser og god mad. I begyndte derfor at se på rejser til Grækenland. Dér er sproget virkeligt ikke til at forstå. Strande er der mange af. Kulturen er der. Vejret er lunt – til tider varmt. Og den gode mad mangler bestemt ikke.
Og nu er I der. I Grækenland. Det oser af ferie, oplevelser og ny energi.