Tid til at få en elscooter?

a handicapped sign in the middle of a field

Din søn og hans kæreste kommer og henter dig kl. 11:50! I skal til frokost hos din bror. Han har fødselsdag, så det bliver med snaps og sild og hele molevitten. Du er glad for, at du bliver hentet – og bragt tilbage en gang i eftermiddag eller aften. Det har din søn i hvert fald lovet dig. Og du er glad, selvom afstanden hen til din bror ikke synes så lang, for at du bliver kørt. Ikke fordi du så kan drikke så mange snapse du vil. Nej. Du er glad, fordi det er stadig meget smertefuldt at gå længere afstande. Og selvom 10 minutters kørsel ikke er lang tid, så er der altså tale om, at I skal køre adskillige km. Din søn kører jo hurtigt!

Kigger på elscootere

På vejen hen til din bror kommer i forbi sådan et af de der typiske forstadsområder, hvor der er kæmpestore byggemarkeder, bilforhandlere og den slags store forretninger. Din søn sænker farten, fordi han vil vise dig en forhandler af el-scootere. Han har talt om det længe: Du skal have en el-scooter, så du kan komme rundt i byen, uden at du skal have smerter. Indtil nu har du afvist det. Du skal ikke i nærheden af den slags maskiner.

Du er simpelthen angst for at køre sådan et monstrum. Din søn insisterer dog, og han har nogle gode pointer: Du kan ikke blive ved med at stole på, at han – eller hans søster – vil køre dig, når du har brug for at købe ind. Du har brug for at kunne bevæge dig frit – når det passer dig. Om det så bare handler om at få lidt frisk luft. Og ja, han har gjort sit hjemmearbejde: Han begynder at fortælle dig om el scooter leje, hvilket er en månedlig udgift, der dækker alt: Lejen af selve scooteren, forsikringer, honorar til udlejeren mv.

Du kan faktisk leje en

Han fortæller dig, at hjelmen bliver en vanesag, ligesom sikkerhedsselen i bilen er det. Han gør dig også opmærksom på, at leje af el scooter er en bedre løsning end at købe en helt ny. I hvert tilfælde i det første år. Det år vil nemlig være et introduktions-år, hvor du vil finde ud af, at en el-scooter vil give dig mobilitet og dermed den frihed, som du har brug for.

Efter et års tid kan du så overveje om du vil købe en helt ny eller en brugt el scooter her.

Du har en del indvendinger. De kredser om det her med at køre scooteren sikkert. Men her har din søn også lavet forarbejdet: ”Du kan faktisk få køretimer til en el-scooter, inden du beslutter dig for at købe eller leje en.”
I dit stille sind tænker du, at der vist ikke er nogen vej udenom. Du spørger derfor om, hvad en el-scooter koster. Din frygt er, at du skal i gæld, fordi du må bede om et lån. Også her har din søn læst din tanke: Du kan søge om tilskud fra kommunen. Men det kan tage lang tid, inden du får det bevilget. Så derfor er det bedst, du først lejer og bagefter køber.