Tunge indkøbsposer

Jeg er så træt af at slæbe på tunge poser hver gang, jeg har været på indkøb. Jeg er jo ikke helt stærk mere, så det er på tide, at jeg gør noget godt for mig selv: Jeg har besluttet, at jeg vil have sådan en indkøbsvogn til ældre. Du ved en af dem, man kan fylde varerne i og, så trække hjem. Med hjul. Og den skal være lavet af regntæt materiale. Og jeg vil gerne have den i en flot, rød farve. Den skal kunne ses. Gad vide, om man kan få dem med reflekser på også. Det må da kunne lade sig gøre. Det er da kun logisk.

Måske en kørestolsrampe?

Den, jeg har kig på, er ret god. Men den har ikke den der facilitet, som gør det nemmere for mig at få den trukket med mig op ad trapperne. Det ærgrer mig lidt.
Men som du ved en klog kone har altid en løsning: Jeg ringede til min søn og forklarede ham om mit problem. Efter at han havde grinet lidt af mig og fået fortalt mig, at det er et luksusproblem, så foreslog han, at jeg også køber en af de her sammenklappelige kørestolsramper – se for eksempel her: https://senior24.dk/62-korestolsramper.

Sammenklappelig og ikke tung

Han forklarede mig, at man kan få nogle, der ikke er tunge, og som man faktisk – fordi de kan klappes sammen – kan pakkes ned i indkøbsvognen, uden at den kommer til at fylde for meget. De kan ligesom stå lodret op ad indkøbsvognens ’ryg’. Så er den nem at få fat i, og så skal man bare klappe den ud, og så er det nemt at komme op eller ned ad trappen.

Se det, synes jeg, er en fantastisk god idé. Og så må alle andre gerne grine ad mig. Det er jeg ligeglad med. Så nu er jeg i fuld gang med at tjekke de indre mål på forskellige indkøbsvogne og de ydre mål på kørestolsramperne, jeg har fundet.

Er det farligt for ældre med tunge indkøbsposer?

Det kan det være. Dels kan det skabe en ubalance, der gør det nemmere at falde, og dels kan en eller flere tunge indkøbsposer belaste svækkede muskler og knogler unødigt.

Er indkøbsvogne på hjul en løsning?

Det er faktisk den bedste løsning på problemet med tunge poser. En god rullende indkøbsvogn gør, at man kan trækker eller sågar skubbe selv meget tunge indkøb uden forkert belastning af kroppen.