Vinduespolering i gave

Vores store børn læser begge to på universitetet. Og de læser begge to medicin. De har det godt sammen og den store hjælper naturligvis den lille. Den store bor inde på Østerbro. Dengang hun blev optaget på studiet, handlede alle ting i vores familie meget om, at hun skulle flytte ind til København. Forståeligt nok. Vi ledte efter en lejlighed til hende, som hun kunne leje. Men det var umuligt at finde en, der var til at betale. Så vi endte med at lave et såkaldt forældrekøb. Vi købte en lejlighed til hende, som hun så flyttede ind i. Vi brugte en del penge på at få den sat i stand. Det var rent ud sagt noget gammelt møg. Men pæn blev den. Det tog en del weekender ud af vores liv. Men resultatet blev fint.

På den igen

Nu, hvor den lille så, også er kommet ind på medicinstudiet, står vi så i den samme situation. Hun kan heller ikke finde en bolig, der har en rimelig husleje. Skal vi så foretage den sammen handling igen? Det er noget af en investering. Ok. Et lån i huset, vi ejer, kan nok finansiere det – men alligevel. Vi har talt med vores store pige. Hun kunne måske dele sin lejlighed med sin lillesøster?

Lejlighed på Østerbro

Til vores store overraskelse sagde hun ja, det ville hun gerne. Lillesøster kan flytte ind, lige så snart hendes medstuderende er flyttet ud i næste måned. Hun flytter sammen med sin kæreste, så det er fin timing. Glæden var stor. Og søstrene er jo forvejen glade for hinanden.

Så da dagen oprandt, og vores lille pige skulle flytte, hjalp vi hende naturligvis med det. Det var en fin, lun forårsdag. Lun for årstiden altså. Vi kørte ind til Nørrebro og fik hende installeret. Vores store pige har holdt lejligheden i pæn stand i de sidste 5 år. Og værelset, som vores lille pige får, er rummeligt. Vi hyggede os med at sætte hendes ting op og spiste alle 4 en hyggelig frokost. Jeg lagde dog mærke til, at selv om der var rent og pænt indenfor, så var der et problem med vinduerne udenfor. De var simpelthen møgbeskidte. Jeg spurgte min store datter om, hvornår hun sidst har pudse vinduerne udvendigt. Jeg fik et lidt flyvsk svar. Ok, det er vist ikke sket i årevis.

Vinduespudsning som gave

Jeg beslutter, at min yngste skal have en indflytningsgave: En vinduespudsning, så hun kan føle sig rigtigt godt til pas. Jeg hiver min mobil frem og åbner for Safari: ”Vinduespudser Østerbro”. Jeg får nogle firmanavne og adresser. Ringer op til en af de første på listen og bestiller tid. De virkede ret effektive og professionelle.

Jeg vender mig mod mine døtre og forklarer dem, at de skal altså sørge for, at der er rent i hele lejligheden. De er godt nok medicinstuderende, så de bør vide, at det er vigtigt med renligheden. Også udvendigt i det omfang de er herrer over det. Min ældste kigger lidt på mig med røde ører. Hun mumler noget om, at det har man ikke tid til med al den læsning. Jeg fortæller dem, at de får en vinduespudsning udvendigt hver anden måned i de næste 12 måneder i gave fra os.

Tak til MEM Polering for den gode hjælp og service!