Bedre kommunikation

Nu ved jeg ikke, om det er mig, der er mærkelig, eller om det er normalt. Men jeg synes faktisk, at den her teambuilding dag, vi har haft, har været meget lærerig. Og det var også en virkelig sjov dag. Det var virkelig sjov teambuilding, sådan som kursuslederne havde lovet os. Det var teambuilding med fokus på kommunikation. Teambuilding kommunikation kalder jeg det. Et nyt begreb. Måske. Under alle omstændigheder, så har jeg lært ualmindeligt meget om, hvor vigtigt det er, at man giver klar besked. At kommunikationen er ren, og der ikke er nogen, der misforstår noget.

At spørge er OK

Jeg har også lært, at det er ok at spørge om en uddybende forklaring, når man ikke helt har forstået, hvad der var ment med det, der blev sagt. Vi har jo alle sammen forskellige måder at udtrykke os på. Og nogen forstår simpelthen ikke sarkasme eller ironi. Andre fanger det lige med det samme. Det skal man være opmærksom på. Især når det går hurtigt. Hvis man ikke tænker sig om, kan man meget hurtigt blive misforstået.

Lære af hinanden er stærkt

Men jeg har ikke kun lært om vigtigheden af god kommunikation mellem medarbejdere. Jeg har også lært meget om mine kollegaer. De har vist nogle sider af sig selv, som jeg aldrig ville have drømt om, at de havde. Nu fx ham den spinkle nede fra IT afdelingen. Jeg ville aldrig have forestillet mig, at han kunne være så konkurrenceminded som han viste sig at være. Han var virkelig helt vild for at vise os sine evner til at kunne ramme plet hver gang, da vi lavede den her bueskydningsøvelse.
Eller hende den sure ovre fra regnskabsafdelingen. Ingen vidste, at hun faktisk er et sødt og hjælpsomt menneske. Vi ser hende altid som hende, den sure, som beklager sig, over at vi aldrig har vores rejsebilag i orden efter en forretningsrejse. Det viser sig, at hun faktisk er en sød sjæl, der er god til at organisere folk og få folk til at stole på, at de kan noget, de tror, de ikke kan.

Værdifuldt

Det er måske det mest værdifulde, jeg har lært. At det er hele mennesker, jeg arbejder sammen med. Med gode og mindre gode sider i sig. Jeg håber da virkeligt, at de andre også har lært det samme om mig.

Nu ved de i hvert tilfælde, at jeg godt kan afgive mit ansvar til andre. Vi blev jo inddelt i hold, hvor en tilfældig person skulle lede holdet. Og det var ikke mig, der var holdleder, sådan som jeg er til daglig. De ved også godt, at jeg godt kan lide Viking Games. Det her med at skulle guide en person gennem en labyrint var virkelig en god øvelse for mit hold. Og det her med at lave øksekast var virkeligt befriende. Ikke kun fordi vi var mange, der bare ikke kunne få den kastet langt nok, men også fordi vi hele tiden kom til at grine ad og med hinanden. Så jeg tror, at de fleste af mine medarbejdere ved, at jeg også godt kan grine ad mig selv. Det har jeg i hvert fald gjort meget i dag.