Leje af stillads?

Nu ved jeg ikke, helt hvordan jeg skal gribe det an. Men altså. Vi har boet her i 3 år nu. Huset er perfekt til en lille børnefamilie. Vi har bare opdaget, at vi skal have repareret nogle vinduer i facaden, der kigger mod nord. Der er flere fugninger, som skal friskes op, og så skal vi have repareret nogle vinduesrammer. Resten af huset er ok. Vi behøver ikke at gøre noget ved det udvendige i mange år. Indvendigt har vi mange projekter, som vi gerne vil bruge vores penge på: Nyt køkken, nye badeværelser. Et bryggers, der godt kan trænge til en kærlig hånd. Men når det er gjort, så kan vi sikker også se frem til, at vi skal i gang med mere arbejde udvendigt på huset.

1. prioritet: Facaden

Det, som har prioritet lige nu, er den her facade mod nord. Jeg ved bare ikke, helt hvordan vi kommer i gang. Op til tagryggen er der ca. 11 meter. Huset er gammelt. Vi får nok brug for professionel hjælp. Også selvom jeg er ret god til at bruge mine hænder. Jeg kan lave mange af arbejderne selv. Og det gør jeg gerne. Det hjælper til, at budgettet holdes nede. Men jeg kommer ikke ud om leje af stillads. Jeg skal ikke nyde noget af at vakle rundt på en stige i 8 meters højde. Nej. I øvrigt skal jeg slet ikke nyde noget godt med stiger. Vakkelvorne konstruktioner, der kun kan bruges til vinduespudsning. Ikke til hårdt håndværksarbejde. Så jeg er nødt til at finde et stillads.

Hvem har den service?

Det er lidt sjovt. Jeg har arbejdet professionelt som murer og derfor også på forskellige stilladser. Men jeg har aldrig tænkt over, hvor stilladserne kom fra. Jeg har altid taget det for givet, at de bare var der. Nu, hvor det drejer sig, om mit eget hus er jeg ved at lære, at sådan er det ikke. Man skal leje et stillads, hvis man selv vil gøre meget af arbejdet. Jeg ved bare ikke, hvor jeg sådan lige finder et stillads. Måske kan man godt købe et i et større byggemarked. Men vil det ikke være for dyrt? Altså jeg tænker, at det er upraktisk. Man køber et stillads, bruger det en enkelt gang, og så er man nødt til at finde plads til at opbevare det på bagefter. Ikke en holdbar løsning.

Google har svaret selvfølgelig

Hvad gør en klog mand? Ja, han gør da, hvad alle andre ville gøre, hvis de var i min situation. Man går på Google og leder efter stilladsservice. Det er umuligt at forestille sig, at man ikke kan leje et stillads online. Måske vil det tage lidt tid at finde et stillads firma, som tilbyder lige præcist det, jeg har brug for, men jeg er overbevist om, at det er tiden værd at finde det online. Hvis jeg skal til at ligge og køre rundt til forskellige firmaer her i området, vil det tage meget længere tid – og det vil kræve en del flere benzinpenge. Det gider jeg ikke. Har heller ikke tiden til det.