Bedste massage-kombo

Muskler og massage

Hvis du er et sportsmenneske med ambitioner, så ved du, at det er vigtigt at lytte til træneren, og ikke overtræne. Hvis du overtræner, så kan du nemlig risikere skader – og din præstation ved et stævne vil givetvis ikke blive, sådan som du forventer. Du ved også, at når du er i en intensiv træningsperiode op til et stævne, så er det vigtigt, at din krop for hvile. Den skal restitueres. Og det skal den især i de intensive perioder. Det kan være hårdt at indse det – og at udføre det. Især når ambitionen er en god placering, der giver kvalifikation til deltagelse i andre større stævner eller konkurrencer. Er der noget, du kan gøre for at hjælpe din krop med at få den hvile, den skal have? Er der noget, du kan gøre, så din krop restitueres lidt hurtigere?

Recovery boots er svaret

Ja, det er der faktisk. Du kan nemlig anvende et par recovery boots til benene. Det er sådan et par ”støvler”, som indeholder nogle kamre, der kan massere dine ben – læs om recovery boots her. Det sker via strøm. Du kan tage dine recovery boots på, imens du sætter dig med benene oppe i din sofa og læser en god bog – eller et dameblad! Du tilslutter dine recovery boots og lader dem massere dig. Den massage sørger for, at der kommer en bedre gennemstrømning af blod i dine muskler og dermed bliver de affaldsstoffer, som vi producerer under træningen hurtigere renset væk. Dette hjælper til restitueringen af benene.

Sportsfolk

Der er faktisk mange sportsmennesker på topplan, som anvender recovery boots i deres dagligdag. De træner hårdt. Ofte i mange timer. Men de kender altså også til faren ved ikke at lade kroppen restituere sig. Du kan få recovery boots i flere forskellige udgaver. Her taler jeg om, at det ofte er antallet af kamre, som udgør forskellen. Men der er også muligheder for at få recovery boots, der kan programmeres, så intensiteten af massagen kan indstilles til det, der passer dig og din træning bedst. Det kan være en stor fordel. For kraftig massage kan være smertefuld. Og smerter skal du undgå. Omvendt, for svag massage bevirker, at du bare ikke får den ønskede effekt.

Kombiner med en massagepistol

Her er det muligvis en god idé, at du taler med din træner om det, hvis du gerne vil bruge recovery boots til hjælp til restitution. Det kan være, at han eller hun synes, at det er en god idé. Og ja, så er det jo bare et spørgsmål om, at du anskaffer dig et par. Overvej at kombinere med en massagepistol – det er super!

Men inden du gør det, så skal du altså også lige vide, at der findes forhandlere af recovery boots, som tilbyder dig, at du kan få et par på prøve i nogle uger. Det er et tilbud, du bør tage imod, inden du investerer i et par recovery boots. Prøveperioden vil nemlig give dig mulighed for at eksperimentere lidt med de forskellige programmer, så du kan finde ud af, hvordan og hvorledes du skal bruge dine recovery boots. Men tag imod tilbuddet i en periode, hvor du ikke er ved at forberede dig selv til et stævne.