Det med jakker

Det er for dårligt af mig. Jeg har ikke købt nyt tøj i flere år nu, og jeg kan se, at mine jakker er ved at være godt slidte. Den, jeg holder mest af at gå i, må være 20 år gammel. Det er sådan en skindjakke af lammeskind. Dengang jeg købte den, kaldte de dem for Marlboro-jakker. Det var, fordi der var sådan en reklame med en cowboy i sådan en jakke, som røg en Marlboro. Ja, det er meget længe, siden jeg købte den jakke. Det var inden, at det blev forbudt at reklamere for tobaksvarer i bladene eller i biffen, at jeg købte den. Men nu er den altså slidt helt ned. Den har holdt godt. Og jeg har set, at man kan stadig få den slags jakker. Så det er sådan en, jeg er på udkig efter. Men jeg er jo stor. Og de jakker til kvinder, jeg har set på, har bare været for små. Og jeg kan ikke huske, om jeg faktisk købte min fra en herretøjsforretning. Det kan godt tænkes.

Ligeglad med folk

Dengang var jeg ligeglad med, hvad folk tænkte. Jeg købte bare det, jeg ville have. I dag er jeg ikke helt ligeglad. Og jeg er heller ikke ligeglad med kvaliteten. Dengang jeg købte min Marlboro-jakke, var jeg vist mere heldig end kløgtig. De jakker, der ligner, som jeg ser i dag, er bare af dårlig kvalitet. Man kan se det på syningerne. Den jakke, jeg skal have, skal være i god kvalitet. Jeg ved godt, at man kan købe nogle meget billige skindjakker, men man får altså et dårligt produkt. Og de billige udgaver kommer vist kun i standardstørrelserne. Jeg skal jo bruge tøj i store størrelser. Så det bliver en kvalitetsjakke, jeg skal finde.

Hvor shopper man stort tøj?

Spørgsmålet er bare, hvor? Jeg har ikke set sådan en jakke i dametøjsbutikkerne. Dem jeg ser dér, er alt for feminine. Sådan med pyntepels på jakkekraven eller med rævehale på hætten. Det vil jeg ikke have. Nej. Min jakke skal være lidt rå i det. Det er min stil. Og det er mig, der skal gå med den.

Hvor handler vi så online i min familie? Primært de her tre butikker:

https://www.storedrenge.dk/
https://www.arkuricurvy.dk/
https://www.arkuri.dk/

Jeg har brugt min slidte jakke meget. Jeg går tur hver dag. I regn, slud, sol og kulde. Og det skal den nye jakke også bruges til. Turen, jeg går, er på mindst 15.000 skridt. Det kan tage et par timer. Men det er godt for mig og hunden. Vi bliver lidt euforiske af det. Den friske luft gør godt. Så jakken skal kunne holde til noget. Nedbør og sved.

Skal kunne holde til noget

Det er lidt ligesom med mine sko. De skal også kunne holde til noget. Ikke sådan noget med de her sneakers som alle går med. Nej. Et par gode vandrestøvler er, hvad jeg bruger, når vi går tur. Det er faktisk, kun når jeg skal til middag hos venner eller bekendte, at jeg går i almindelige damesko og for den sags skyld også en rigtig pæn damefrakke.
At jeg så faktisk også klæder mig feminint inde under jakken, jeg går tur med hunden med, er en helt anden sag. Men min jakke skal altså kunne klare en hel del.