Stor familie til ét bad

Vi er ved at blive en stor familie. Vi har lige fået barn nr. 4. En lille, fin pige, en lillesøster til de tre drenge. Heldigvis har vi et stort hus, men vi får brug for mere plads. Vores børn skal hver især have deres eget værelse. Det betyder, at vi skal bruge mindst 5 værelser. Min mands hjemmekontor kan vi ikke lave om. Han bruger det ofte, og det er virkeligt rart, at han kan arbejde hjemmefra. Når min barselsorlov er brugt, kan det være en livslinje for os, at han kan være i huset, når jeg er på arbejde.
Mens jeg var gravid, har vi talt meget om, at vi eventuelt skulle flytte. Det er noget, vi ikke så gerne vil. Vi holder af at bo her i området. Her er rart med mange gangstier og aktiviteter for børnefamilier. Så løsningen, vi ser, er, at vi er nødt til at få lavet en tilbygning på huset.

Arkitekt

Vi har derfor talt med en arkitekt, som har lovet os, at han vil tage sig af alt arbejdet med at få byggetilladelse, og han vil også give os nogle forslag til, hvordan huset kan komme til at se ud. Han har sendt os et forslag til, hvordan vi kan få sat en ekstra sektion på huset. I en vinkel ved terrassen. Det kan blive flot. Og det kan blive en slags lille, separat bolig for en ung mand. Det kræver dog, at der bliver slået hul i en af ydervæggene, og at køkkenet bliver bygget om.

Nyt badeværelse!

Men hvis vi vil gå med til det, så kan vi få lavet et stort ekstra værelse og et nyt badeværelse. Det vil måske ikke være så tosset. Vi skal jo også tænke på, at drengen vokser. Den ældste er allerede 15, og måske vil han gerne have fred for de voksne og søskende om få år. Måske er det lige det, vi har brug for. En lille, separat bolig, som dog alligevel ikke er helt adskilt fra resten af huset – og familien.

Hvordan med indretningen?

Arkitekten sagde, at indretning af badeværelse er en af hans specialer. Det behøver ikke at være superstort, det skal dog bare være funktionelt. Og for at holde omkostningerne nede så foreslog han altså den her løsning med at lægge det på den anden side af køkkenvæggen. Det vil derfor ikke kræve, at der bliver trukket vand og afløb og alt den slags i metervis.

Da vi spurgte ham om, hvor lang tid han regnede med, at sådan en tilbygning vil tage, og hvad den vil koste, gav han os en pris. Den var meget rimelig. Men til spørgsmålet om tiden det vil tage, kunne han ikke helt svare os. Det kommer helt an på, hvor lang tid det vil tage for kommunen at give os byggetilladelsen. Selve arbejderne kan klares på lige en god måneds tid. Og hvis vejret er godt måske lidt mindre. Der skal jo mures nogle vægge. Men så snart skallen er færdig, så behøver det ikke at tage lang tid.