Hader administration

Altså jeg hader administration. Jeg fatter ikke mennesker, der kan sidde på et kontor og skubbe rundt på papirer i administrationens navn. Måske er det bare en vanesag. Jeg kan ikke sige det. I hvert fald ved jeg, at jeg ikke er god til at administrere og holde styr på tingene.

Vores LEI nummer?

Nu her forleden, da min økonomichef ville sælge nogle aktier i firmaet, havde jeg brug for vores lei nummer. Og jeg kunne selvfølgelig ikke finde det. Jeg ledte efter det i alle mapperne på min computer. Det vil sige, at jeg ledte i alle mapperne, der har et navn, der minder om noget administrativt. Det kan være en mappe, der hedder ”bureaukrati2020” eller ”økonomi i år”. Af en eller anden grund kan jeg se alle mapperne. De kommer ind via min dropbox, også selv om jeg ikke har bedt om dem. Så når revisoren sidder nede på sit kontor og laver sit bogholderi, så får jeg hele tiden notitser glidende ind over skærmen om, at det eller det dokument eller excelark er blevet gemt eller opdateret. Ret irriterende. Men jeg gider ikke at sætte mig ind i, hvordan jeg slår den funktion fra.

Jeg brænder for noget andet

Det, jeg brænder for, er at tegne mine nye designs. Det sker her på PC’en. Med et meget dyrt tegneprogram. Vores revisor beklagede sig meget, over at jeg bare købte det uden at få lov af ham først. Hør lige her, kammerat. Hvem ejer firmaet, du er ansat i? Det gør jeg. Og jeg har lov til at købe et tegneprogram, hvis jeg har brug for det. Udgiften kan vel afskrives over en årrække. Nå, men så her, da økonomichefen bad mig om Lei nummeret, kunne jeg bare ikke finde det. Jeg måtte ringe til revisoren. Han har det. Helt sikkert. Og ja, der gik ikke mere end et kvarter, så havde vores økonomichef fået den oplysning, han havde brug for.

Det er derfor, jeg holder fast i den revisor, selv om jeg synes, at han går over stregen en gang imellem. Jeg holder fast i ham, fordi han ved, hvordan man holder orden i sin administration. Og det sætter jeg pris på. Det er også ham, der gang på gang sørger for, at vi får tingene til den bedst mulige pris. Vi laver jo selv prototyperne for mine designs her i huset. Nogle af materialerne, vi bruger, kan være temmelig dyre. Og her er han god til at holde vores indkøbere i ørerne. Han kan lige spørge om det ikke er muligt at finde den samme vare til en bedre pris på den rigtige måde. Han er ret skarp på den slags faktisk – og finder hjemmesider med gode oplysninger som for eksempel denne: https://leiprices.com/?lang=da

LEI services der dur – anbefalet

Det var også ham, der fandt den billigste lei kode, da vi skulle registreres. Vores økonomichef havde fundet en lei pris, som han syntes, var helt urimelig dyr. Det er jo ganske meget billigere at få en Lei kode her: https://leiservice.dk/priser
Måske er det grunden til, at min revisor og min økonomichef ikke kan holde synet af hinanden ud. Al deres kommunikation sker via mig, hvilket kan være ret forstyrrende. Fx som forleden, da jeg blev afbrudt i timevis, bare for at finde et lei nummer.