Har du behov for en rollator?

Rollator

Livet som senior kan medføre en række udfordringer, herunder behovet for en rollator til at gøre hverdagen lettere. Rigtig mange ældre mennesker benytter sig dagligt af en rollator, som kan bruges til en lang række gøremål. I denne guide vil vi forsøge at afdække, hvordan en rollator helt konkret kan gøre din daglig nemmere, samt hvilken type der passer til dit behov.

Rollator type

Først og fremmest er det vigtigt, at du gør dig klart, hvad rollatoren skal bruges til. Helt konkret betyder det følgende:

  • Skal rollatoren bruges indendørs
  • Skal rollatoren bruges udendørs

Det kan naturligvis også være en kombination, men typisk er rollatorer lavet til enten udendørs brug eller indendørs brug. Sagen er den, at de to typer rollatorer er konstrueret forskelligt på følgende måder:

  • Udendørs rollatorer er bredere med større hjul og et sæde
  • Indendørs rollatorer er smallere med små hjul og en bakke i stedet for et sæde

Dermed ikke sagt, at du ikke kan bruge en udendørs rollator indendørs og vice versa. Du får blot optimal udnyttelse, hvis du vælger en, som passer til dine specifikke behov.

Sammenklappelig i letvægt

Sammenklappelige er langt de fleste rollatorer nu om dage, hvilket jo er skønt. En sammenklappelig rollator muliggør, at du nemt kan gemme den væk i et skab eller i bagagerummet i bilen.

Letvægt er dog ikke alle rollatorer, der er. Letvægtsrollatorer er oftest i den lidt dyrere ende af skalaen, da de er fremstillet af enten kulfiber eller aluminium. Disse rollatorer vejer cirka 5 – 8 kg., hvorimod rollatorer, som er fremstillet af stål, vejer cirka 10- 12 kg.

Pris og kvalitet hænger sammen, så de lidt dyrere rollatorer ligger på cirka 1.200 – 4.500 kr. De billige rollatorer kan købes i eksempelvis Thansen eller Harald Nyborg fra cirka 500 kr. Ønsker du ikke en smart rollator, og går du ikke op i, hvor meget den vejer, og hvor høj kvaliteten er, så kan en billig rollator sagtens være et alternativ.

Hjælpemiddelcentralen

Rollatorer er blot én af mange tusinde former for hjælpemidler til ældre, som du blandt andet kan købe hos Hjælpemiddelcentralen hjælpemiddeldepot. Kig ind på Hjælpemiddelcentralen.dk og se en unik oversigt over de mange typer hjælpemidler, samt hvor du kan købe dem.

Her kan du også læse om, hvordan du evt. kan søge bevilling til at låne eller få økonomisk støtte til køb af de nødvendige hjælpemidler. Du kan også læse mere på ugeavisen.dk, klik her.