Likør og lys rom

Jeg har haft fødselsdag for en lille måneds tid siden. Jeg inviterede nogle gode venner til middag. De kom med gaver og godt humør. Det var en rigtig hyggelig aften. Uheldigvis var det dårligt vejr, så vi kunne ikke sikke ude på terrassen, sådan som jeg egentlig havde planlagt det. Men pyt. Det var en dejlig aften. Og det var en næsten ny oplevelse for mig at have gæster i mit hjem. Jeg har ikke haft gæster siden min mand døde – alt for tidligt og fuldkomment uventet. Så det var også en lidt grænseoverskridende for mig at skulle lave mad til 7 mennesker. Du ved det her med at planlægge en god menu, købe ind og, så få taget sig sammen til at svinge potter og pander i timevis. Men det gik godt.

Lys rom i gave

En af mine gæster gav mig en flaske lys rom i fødselsdagsgave. Jeg kender ikke mærket. Faktisk kender jeg slet ikke til spiritus. Det er meget sjældent, at jeg drikker noget, der er stærkere end vin eller øl. Men her til aften, hvor vejret er godt, og jeg har tid til mig selv, har jeg bestemt, at jeg vil åbne flasken, som min ven gav mig, og prøve den lyse rom. Jeg vil sætte mig i min have, nyde en drink og se kigge på min have. Jeg vil lytte til fuglene, der kvidrer. Og måske også naboens irriterende børn, der skriger og skråler, hver gang de får lov til at lege i badebassinet.

Så smuk en rom

Jeg finder flasken frem – og et flot glas. Hælder en smule af den lyse rom i glasset og går ud på terrassen. Jeg sætter mig til rette i stolen. Lægger min mobiltelefon på bordet. Vender ansigtet op mod solens stråler. De er ikke så stærke lige nu. Fører glasset op til næsen og dufter. Det er ikke en stærk duft. En lille smule parfumeret. Måske lidt i retning af frugt. Eller kakao. Jeg kan ikke helt afgøre det. Snuser igen. Jo, der er noget kakao. Måske.

Gin og likører

Jeg tager et lille sip. Duften bliver lidt mere intens. Faktisk dejlig. Den får mig til at huske på nogle af de rejser, som min mand og jeg var på i Sydamerika og Caribien. Jeg kommer i tanker om de mange gode oplevelser, vi havde. Glæden og livet vi oplevede. Duftene og smagene. Menneskerne, vi mødte. Og de er gode til det med spiritus derude – faktisk også til gin og likører! Jeg falder i tanker. Måske er det en plan for næste år: En rejse til Sydamerika igen. Alene. Møde mennesker igen. Se nye steder. Vi nåede jo kun at opleve en brøkdel af det fantastiske kontinent.

Smager så godt

Endnu en lille slurk fra glasset. Jeg kommer til at smile. Smagen gør, at jeg kommer i godt humør. Beslutter, at jeg vil sende en sms til min ven, som gav mig flasken om, at det er en dejlig rom. Griber efter telefonen og finder kontakten. Sender en beskeden til ham. Der går måske 10 minutter, så får jeg svar fra ham: ”Det er jeg glad for, at du synes.” Jeg lægger telefonen fra mig. Nyder min eftermiddagsdrink. Livet er godt.