Hvalpe og hunde

For ikke så længe siden, fik vi to hvalpe foræret. Vi bor ret langt ude fra det, som folk her i landet kalder for civilisationen. Dvs. vi har et stykke land, som vi vil bygge et dejligt hus på. Grunden er på 6.000 km2. Det er ret meget. Nogle af dem, der allerede har bygget hus her i området, har anbefalet os, at vi anskaffer os en vagthund, som vil beskytte vores grund imod forbipasserende. Til at begynde med tænkte jeg, at det ikke er nødvendigt at have en vagthund. Men jeg har også hørt om mange indbrud i området, så måske er det alligevel ikke en dårlig idé at få en vagthund.

Det med hvalpe og træning

Derfor har vi været ude hos forskellige mennesker, der har fortalt os om, at de har hvalpe. Vi ville gerne købe en hvalp. Mest fordi vi troede, at det vil være det bedste for os. Vi kunne selv uddanne hvalpen, og den kunne lære os at kende helt fra barnsben, som man siger. Min mand ved meget om hvalpetræning, og han har sagt til mig, at jeg ikke skal forvente, at vi får en færdig vagthund lige med det samme. Han har dog også sagt til mig, at efter 4 – 6 måneder, så vil en hvalp faktisk kunne give os advarsler om ’uventede’ gæster. Og ja, det vil jo kun være godt.

To skønne hundehvalpe

Vi har derfor fået en – nej faktisk to – hvalpe. De er søskende. Vi har købt dem hos sådan et hjem for herreløse hunde, hvor de fandt dem en dag. Helt pakket ind i en sæk og bare efterladt. De er så nuttede lige nu. Jeg fatter slet ikke, at de kan vokse sig op til at blive store hunde, der vejer hen imod 55 kg. Men det har dyrlægen fortalt os, at de vil gøre. De vil blive nogle store hunde. Og derfor, som han sagde, er I altså nødt til at træne dem nu, så de lystrer jer – og kun jer. Han besvarede mit uspurgte spørgsmål om, hvorfor lige nu. De er jo så små og nuttede. Svaret var en metafor: ”Du ved godt, hvilken impakt det har, hvis du kører med 30 km/t ind i en stolpe: Heldigste udfald: piskesmæld. Uheldigste udfald: Du dør. Når en hund med 55 kg på kroppen hopper op på dig af glæde, så falder du. Helt sikkert. Måske slår du hovedet. Hvis du er heldig, slipper du med en lille hjernerystelse. Er du uheldig – ja jeg tør og vil slet ikke tænke på det.”

Særlig hvalpetræning

Hans pointe er klar. Vi skal naturligvis have de to små, nuttede kræ til hundetræning hurtigst muligt. Senere hen skal de så trænes som voksne hunde. Men først når de er klar. De skal have lov til at være hvalpe. De skal dog også lære, at det er os, der bestemmer. Længere er den historie ikke. Så lige nu er jeg ved at teste et online kursus i hvalpetræning, som jeg har fundet. Det lader til, at det fungerer udmærket. Så jeg køber del 2 i morgen. Selvom jeg ville foretrække, at træningen skete live.