Italien eller Kroatien?

I de sidste mange måneder har min mand og jeg fulgt med i, hvad Udenrigsministeriets rejsevejledninger har anbefalet. Og det var med glæde, at vi fandt ud af, at siden slutningen af juni, så kan man faktisk godt rejse i EU-landene. Vi havde ellers indstillet os på at skulle blive hjemme igen i år. Så da min mand så, at det faktisk vil være muligt for os at komme på sådan en kør selv ferie, blev der glæde i min familie. Især børnene blev rigtigt glade. Det bliver en noget anden ferie end dem, vi plejer at køre på.

Mest fordi vi har slet ikke nogen planer. Så det bliver bare noget med at pakke og, så tage af sted. Vi havde en plan – i vinters – om at vi gerne ville på afsted på camping i Kroatien. Men den plan blev ligesom skrottet, da vi ikke så nogle ændringer. Men nu er der så den her lille stemme, der siger, at vi måske skulle forsøge at realisere planen om Kroatien.

Campingpladser

Jeg har da også været på nettet for at se, om der er pladser på nogle campingpladser dernede. Der er fuldt booket. Så jeg nævner intet om Kroatien. Vi vil gerne være væk i lang tid. Måske en hel måned. Så jeg tænker, at jeg vil forsøge at finde et sted i Italien. Sådan i Norditalien, hvor vi måske kan finde en campingplads. Og måske derfra tage til Kroatien i nogle dage. Grunden til, at vi gerne vil til Kroatien, er, at vi har hørt, at det land har en af de smukkeste kyststrækninger i Europa. Og jeg tror gerne på det. Jeg har jo set billeder. Og kan da også huske et besøg i Dubrovnik.

Det bliver Italien i ferielejlighed

Derfor leder jeg efter camping i Italien. På nettet. Og jeg har faktisk fundet et par steder, hvor der stadigvæk er ledige pladser. Så det er bare om at min mand og jeg bestemmer os i en fart, så vi kan booke et sted. Vi vil selvfølgelig bruge Alltime-Travel, da de har virkeligt skønne ferieboliger i Italien her.

Har også researchet lidt, og der er faktisk mange, der undersøger, om det skal være det ene eller det andet land – det læste jeg en historie om her.

Min mand kommer hjem sent i aften. Jeg er lidt ked af at skulle aftvinge ham, at vi tager en rask beslutning. Men mon egentlig ikke, at han vil være enig med mig? Kan jeg ikke bare lave den bookning – og så betale et ekstra, lille gebyr, hvis jeg bliver nødt til at aflyse bookningen? Jeg tror, at det er det, jeg skal gøre. Så er jeg sikker. Og hvad skulle min mand egentlig være uenig med mig om i denne situation? Intet.

Nu har jeg booket

Jeg gør derfor, at jeg booker plads på den campingplads, jeg har fundet lige nu. Jeg finder de gamle vejkort frem. Kigger på, hvor langt Kroatien ligger derfra. Ok, der er et stykke vej. Måske er det ikke realistisk at tro, at vi kommer til Kroatien. Men Italien er da også et dejligt land. Og det er lidt nemmere for os med sproget. Vi har jo lært en del på de rejser, vi allerede har været på dernede. Kroatisk? Kender intet til sproget. Det bliver så dejligt at fortælle ungerne, at vi kommer på ferie i år.