Rengøring for professionelle

Det er lidt pudsigt. Men jeg har altid troet, at vi var meget renlige her i Danmark. Du ved sådan noget med, at vi gør rent i vores hjem, så vi kan have et godt indeklima. Men her på det sidste har jeg erfaret, at sådan er det ikke overalt. Som nyansat i et stort rengøringsfirma bliver jeg sendt ud på forskellige opgaver rundt omkring i byen her. Den ene dag kan det være, at jeg skal hjælpe en sygeplejerske, som er på besøg hos en ældre borger. Den anden dag kan det være, at jeg skal gøre rent på et kontor. Og jeg må sige, at jeg er overrasket over, hvor dårligt det står til med rengøringen på mange arbejdspladser.

Stor kontorbygning

I går, fx var jeg ude for at gøre rent i en stor kontorbygning. Jeg kørte derud sammen med en kollega. Vi havde tre etager at gøre rent. Hurtigt. Og det var da også nemt nok at få gjort rent der, hvor de ansatte i firmaet sidder og laver deres arbejde. Men i deres små køkkener – du ved de der små rum, hvor de kan gå ud og få en kop kaffe eller stille deres salat i et køleskab, fandt vi mug og uhumskheder overalt. Det var noget af en opgave at komme helt til bunds i. Og det undrer mig lidt. Er folk ikke bevidste om, at når de spilder kaffe eller nogle kagekrummer, så skal de lige sørge for at få det værste fjernet? Det er da så nemt lige at tørre spildt kaffe op. Eller mælk.

Gør dog lidt selv

Det er faktisk også nemt at samle et salatblad, der er faldet ud af posen eller pakken op, og smide det i skraldespanden, som er beregnet til den slags affald. Men nej. Mange lader det ligge og lader, som om, at de ikke lige har opdaget, at de spildte eller tabte noget. Jeg var faktisk lidt chokeret over at se, hvor beskidt der var i de små køkkener. Og i forlængelse af det blev jeg chokeret, over at fornuftige og veluddannede mennesker faktisk ikke viser hensyn overfor deres kollegaer og de andre, der bruger køkkenet. Min kollega og jeg fik hevet desinfektionsmidlerne frem. Vi brugte lidt mere tid end planlagt på køkkenerne. De blev rene. Det skal vi bare sørge for, at de er.

Firmaet udfører erhvervsrengøring

Firmaet, som jeg er arbejder for, er et firma, der har specialiseret sig i erhvervsrengøring i Århus, har indprentet os, at vi gerne må bruge lidt ekstra tid i de rum, hvor vi finder ekstra beskidte områder. Heldigvis. Det er måske derfor, det har et godt rygte.

Vi fik gjort godt rent i køkkenerne. Kørte videre til næste opgave. Det var en nem opgave. I et boligkompleks for ældre. Vi fik hjulpet adskillige ældre mennesker med at få deres boliger gjort rent. Det er nemt. De sørger som regel selv for det meste. Måske skal de lige have lidt hjælp til at komme helt ind i hjørnerne med støvsugeren. Men ellers, så finder vi som regel ikke uhumske køkkener eller toiletter hos dem.