At søge job i Spanien

Arbejde og fritid i Spanien

Danskere kan generelt godt lide at rejse. Vi har forskellige grunde til at rejse: Ferie, arbejde, nysgerrighed. Oftest rejser vi i kraft af vores jobs. Vi skal til møde med en forretningspartner et eller andet sted ude i verden. Men vi rejser også på ferie til eksotiske steder rundt om på kloden. Vi bruger ferien til at opdage de smukke steder og de fremmede kulturer. Vi bruger også ferien til at slappe af. Vi skal jo tilbage til Danmark og den travle hverdag igen. Så ferien bliver brugt til at tilfredsstille vores nysgerrighed og behov for at restituere os. Fint.

Ny kultur på vej

Men her i løbet af de sidste år er der ved at opstå en ny kultur. Måske startede den med det der EU-program, som engang blev kaldt for Erasmus, og som tilbød studerende et studieophold i et andet EU land. Det betød, at mange studerende rejste væk i et halvt eller et helt år for at studere på et lignende fakultet i et andet land. De kom tilbage med mange nye ideer og værdifuld indsigt.

Det betød også, at mange af de studerende ikke kom tilbage. Måske fordi de mødte deres fremtidige partner i det andet land. I hvert tilfælde er der opstået en ny kultur: Mange mennesker – især unge, men også lidt ældre vil gerne prøve at arbejde i udlandet. Og ja, mange danskere vil gerne prøve at arbejde i Spanien. Dels fordi Spanien ikke er et helt ukendt land for os. Dels fordi klimaet er meget mere indbydende dér. Der er ikke de kolde og våde vintre. Landskabet er anderledes. Og vi kan faktisk godt lide idéen om at lære andre folkeslag at kende.

Hvordan er det at arbejde i Spanien?

Det er måske en slags reaktion på en travl hverdag i Danmark, at mange mennesker søger efter arbejde i Spanien. Måske har vi et håb om, at vi vil få tid til at være lidt mere mennesker og lidt mindre styret af vores kalendere, applikationer på mobilen og en evig følelse af, at vi har for travlt.

Det er bestemt ikke usandsynligt. I mange tilfælde kan det være fornuftigt at tage et længere ophold i et fremmed land. Også selvom man ikke har kendskab til sproget der. Sprog kan man lære. Og når man opholder sig i et fremmed land, så lærer man sproget meget hurtigere. Simpelthen fordi du hører det hele tiden.

Masser af muligheder

Hvis du er en af dem, der gerne vil arbejde i Spanien, så skal du vide, at mulighederne for at finde et job i Spanien er mange. Det vil måske ikke altid være nemt at finde lige præcist drømmejobbet. Men du kan finde arbejde dernede. Og det er det vigtigste, hvis du gerne vil lære Spanien bedre at kende.

Det handler nemlig om, at du skal have struktur på din hverdag. Det skal ikke nødvendigvis være den samme struktur, som den, du har i Danmark. Men et job vil bevirke, at du får en struktur. Der vil være arbejdstider, der skal passes. Samtidigt vil du også få muligheden for at tilpasse dit liv til den lokale kultur.