Er lingeri altid silke?

underwear, lingerie, bra

Her i landet findes der et ordsprog, som direkte oversat lyder sådan her: ”Silketrusser kræver stramme baller”. Betydningen af ordsproget svarer lidt til, at vi i Danmark siger: ”Du bliver, hvad du spiser”. Den skjulte agenda i ordsproget er, at du skal tænke dig om og passe på med, hvad du gør. Men hvad tænker du egentlig på, når du hører ordet ”silketrusser”? Lingeri. Ja. Det vil de fleste nok tænke på. Sådan noget lidt frækt undertøj. Eller undertøj, der er meget feminint.

Blødt og godt for øjet

Det er blødt. Det er sexet. Der er blonder og små yndige detaljer på det. Og vi, kvinderne, der bærer lingeriet tæt inde på vores krop, er glade for det. Er det virkeligt lavet af silke i god kvalitet, så er det jo også meget behageligt for kroppen. Lingeri er skønt. Vi kan ikke sige andet om det. Eller kan vi? Jo vi kan fortælle, at smukt lingeri er en god investering, når selvtilliden er ved at komme ned i kulkælderen. Intet kan booste en kvindes selvtillid mere end smukt lingeri, der får hendes former til at vise sig og samtidigt føles behageligt på kroppen.

Selvtilliden

Af en eller anden grund har kvinder en tendens til at miste selvtilliden, hvis de opdager en eller anden fejl ved deres krop. Det kan godt være at barmen hænger lidt. En smuk BH med blonder og i en smuk rød farve, som kan støtte barmen, kan være løsningen. Det kan også godt være at problemet sidder et andet sted. Måske er der et ar efter et kejsersnit, som ikke er så pænt. Det betyder dog ikke, at kvinden ikke kan føle sig sexet og dejlig. Hun kan sagtens købe smukt lingeri og bære det, uden at arret vil genere hende eller hendes partner, når han eller hun klæder hende af.

Shops med sexlegetøj har ofte godt lingeri

Hvor køber vi så lingeri henne? Ja her må vi vist lige først lave en lille opdeling. Undertøj til damer kan du selvfølgelig købe i specialforretninger, hvor de sælger alt fra lidt kedeligt – men prisrimeligt undertøj i forskellige farver og mønstre, til dyrt lingeri, der er lavet af silke. Ofte så finder vi også undertøj hos nogle af de lidt større supermarkeder. Men dér finder vi aldrig lingeri. Lingeri bliver dog ofte sat i samme bås som ’frækt undertøj’. Det har noget at gøre med, at lingeri som regel er sexet og shops, der sælger sexlegetøj billigt vil naturligvis også tilbyde frækt undertøj – eller lingeri – til deres kunder. Her må vi så vist lave endnu en opdeling. Hvad er frækt undertøj og hvad er lingeri?

Begge udtryk hører ind under kategorien lingeri. Men frækt undertøj kan være lidt mere udfordrende end lingeri sædvanligvis er. Der kan fx være tale om trusser uden bund. Der kan være tale om en meget udfordrende BH. Det er sådan set op til den enkelte at vurdere, hvad der er frækt. Men en ting er sikkert: Frækt undertøj sælges mest i rød eller sort farve. Lingeri sælges i mange flere forskellige farver.

PS: Lingeri er ikke altid fremstillet af silke.