Nye låse

Der er ballade i ejendommen. Vi har en ejendomsbestyrer, som muligvis ikke altid har helt styr på, hvad der foregår. Vi er i hvert fald blevet hasteindkaldt til beboermøde. Det er en stor ejendom, vi bor i. Her er lejligheder både ud til gaden i første og anden baggård. Vi har et hyggeligt gårdmiljø, og folk kommer og går, fordi her er rart at være. Især om sommeren er der en del ’trafik’ i begge baggårdene. Folk kan komme og gå, som de vil i løbet af dagtimerne. Efter kl. 18:00 hver dag er der dog kun adgang for ejendommens beboere. Indtil kl. 7:00 næste dag.

Imødekommende

Vi kan godt lide, at vi er åbne og imødekommende overfor almindelige forbipasserende, som kigger ind. Her er mange turister, og det er sjovt at få en sludder med dem. Om, hvor de kommer fra, hvad de har oplevet, og hvad de bedst kan lide ved København.

Men som sagt, vi skal til beboermøde. Vi har nemlig brug for at beslutte om ordningen med den åbenhed, vi har, skal fortsætte. Nogle mener, at det skal vi ikke, andre vil gerne fortsætte.

Tyverisikring er også vigtig

De, som mener, at vi bør lukke for, at forbipasserende kan komme ind, er dem, der bor i lejlighederne ud til gaden. De har nemlig oplevet, at der har været adskillige indbrud, og de mener, at det er, fordi vi tillader, at fremmede mennesker må komme i baggårdene.

De vil gerne have, at vi alle sammen er med til at finansiere, at de får nye låse sat i deres hoveddøre.

God låsesmed

De har også fundet en låsesmed i København – https://www.dencyklendelaasesmed.dk/ – som har givet dem et godt tilbud. Der skal sættes ca. 36 låse op, i alt. De mener, at vi, som bor i baggårdslejlighederne, skal være med til at finansiere det. Det må jeg indrømme, at jeg ikke helt kan se, hvorfor vi skal. Deres lejligheder er jo ikke vores ejendom. Hvis vi skal være med til at finansiere et projekt, der handler om nye låse i hoveddørene, så må det da skulle omfatte alle 120 lejligheder. Det er vel logisk. Og hvis det kan lade sig gøre, at vi får et endnu bedre tilbud fra låsesmeden, så vil jeg da gerne være med til det.

Sikkerhed

Det vil helt sikkert gøre, at alle i ejendommen føler sig sikrere – og på længere sigt vil det vel også være en gevinst. Værdien stiger, og for nogle af os, kan det tænkes, at udgiften til forsikringen bliver mere rimelig. Det kunne jeg forestille mig, vil gælde for den lille købmand, som har butik i en af ejendommens hjørnelejligheder i stueplan.

Så det vil være det forslag, som jeg stiller til beboermødet. At vi alle får nye låse. Og jeg vil da gerne være med til at indsamle tilbud fra forskellige låsesmede i København eller på Frederiksberg. Intet problem i det. Vi skal bare være enige om det. Og jeg håber ikke, at det får den konsekvens, at vi også lukker for adgangen for forbipasserende til vores dejlige gårdmiljø.