Pressemeddelelse fra skadedyrsbranchen

De seneste par måneder har der været meget tale om insekter der kommer i folks hjem, og især i soveværelset og resten af boligen. I begyndelsen af dette årti , havde vi lige vænnet os til at skulle slås med væggelus. Disse blodsugende insekter har drevet folk til vanvid i flere årtusinde. Men den store rejselyst genopfandt denne skadedyrs plage. Således fik flere og flere uventet besøg, når de sov om natten. Ikke nok med at man ikke kunne få sin nattesøvn i ro og fred, så blev man også stukket og bidt til nærmest ukendelighed. Svie og kløe var de efterfølgende gener. mange danskere kan huske at man nærmest flygtede fra soveværelset.

Problemet flytter med

Men problemet flyttede bare med. Af andre skadedyr at rotterne vel de mest berygtede. Dette er ikke blevet mindre, selvom man har opfundet mange nye tiltag for at komme dem til livs. Tidligere brugte man gift til at slå rotterne ihjel med. Det gør man ikke rigtigt mere i dag skal alt være så økologisk og giftfri, at selv rotterne er blevet fredet. Supermarkeder og fødevarerelaterede virksomheder lukker på stribe, når de har haft besøg af rotter.  Det kan godt være at man har opfundet mange nye fælder og initiativer til at bekæmpe rotterne, men det har så langt fra løst problemet. På trods af skyhøje afgifter og mange nye virksomheder, så oplever flere skadedyrsbekæmpere, at forretningen bare går bedre og bedre. Tilmed skal man holde sig for øje, at mange små skadedyrsfirmaer er blevet opkøbt de senere år.  En af forklaringerne kan være, at der er kommet nye skadedyr til.

Skægkræ og sølvfisk

Det nyeste insekt det plager danskerne er det såkaldte skægkræ. nok kan det virke harmløst nå disse små sølvfarvede raketter fræser rundt på gulvet. Vi har jo i mange år vænnet os til sølvfisk. Men denne nye art ja lidt anderledes end ovnfisk eller hvad det nu bliver kaldt. I hele norden har de spredt sig med raketfart. De er utroligt svære at bekæmpe lyder en rundspørge. der skal flere skadedyrsbehandlinger til, før man kommer dem til livs. det er ikke nok at sprøjte gift. Da jeg skal også bruges limplader og noget ædegift. dette kan man som almindelig forbruger ikke selv købe i håndkøb, derfor bliver man nødt til at ty til professionel hjælp. Dette kan være bekosteligt for en almindelig familie. Bor man i lejlighed eller rækkehus skal der behandles i alle boligerne.

Dette er selvsagt en stor udgift for boligejere eller udlejere.  Et enkelt skadedyrsfirma fra Århus omegn har oplevet en eksplosiv vækst i omsætning. Dette firma har mere end 20 biler kørende hele året rundt, hvor de kun lever af at bekæmpe skadedyr, som man ikke ellers kan komme af med.  det er klart, at sådan et firma er eftertragtet hos større investeringslystne selskaber. Men det lyder klart og tydeligt fra ejeren at forretningen ikke er til salg nu.