Karantæne i værkstedet

Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Sådan siger jeg bare. Både min kone og jeg har været sendt hjem fra arbejde i de sidste mange uger. Vi har heldigvis kunnet arbejde hjemmefra. Begge to. Så vi har ikke de samme problemer, som mange andre har med tab af indkomst og den slags. Egentlig er vi ret privilegerede. Vores børn er voksne og bor inde i centrum af byen. Vi bor i en af forstæderne. I et hus, som blev bygget engang i 1920’erne, vil jeg tro. Det er stort nok til, at vi har kunnet indrette et hjemmekontor til hver af os. Børnenes værelser er blevet omdannet til arbejdspladser. Og deres ting er blevet stillet ned i kælderen. Vi har faktisk nydt at kunne være herhjemme. Det har givet os en masse ekstra tid til også at kunne gøre noget ved huset. Det er et meget funktionelt hus. Og jeg er noget af en gør det selv mand.

Ilddåben

Lige da vi flyttede ind i det for ca. 25 år siden, fik jeg min ilddåb, som gør det selv mand. Jeg startede nemlig med at rive en væg ned mellem køkkenet og spisestuen. Det blev til et åbent og lyst rum, som faktisk har fungeret som vores families være-sammen-rum, dengang børnene boede herhjemme. Jeg reparerede også skydedørene ind til stuen, hvor vi – ’de gamle’ – oftest sidder og ser TV.

Sidenhen har jeg så sat kælderen godt i stand. Det var der jo behov for, efterhånden som børnene voksede op. De ville bo selvstændigt, men tæt på os. De ville have besøg af deres kærester. Du ved sikkert, hvad jeg mener.

Masser af elværktøj

Nu her i de sidste mange ugers tid har jeg så fundet tid til at få gjort nogle ting i huset, som jeg længe gerne ville gøre, men simpelthen ikke havde tid til. Jeg har fået slebet gulvene. De ligner nye gulve. Heldigvis har jeg en masse el-værktøj nede i kælderen – den sektion, som er indrettet som vaskerum og værksted. Det er et lunt og fint rum.

Jeg fandt ud af, at jeg har en sådan en slags skruemaskine, som kan omdannes til at tjene andre funktioner. Et genialt stykke værktøj. Jeg fandt ud af, at jeg kunne sætte sådan en stor dims på, og så noget sandpapir, og så var det bare med at gå i gang med at få ordnet gulvene.

Tog lidt tid

Det tog lidt mere tid end jeg først havde planlagt, men det gik faktisk hurtigt nok. Min kone var sød til at hjælpe mig med at lakere gulvene efter slibningen. Det gik tjept. Hun er god til det der med lak og pensel. Så nu har vi gulve, der ser ud, som om det er blevet lagt i går. Herligt.Herligt med godt værktøj siger jeg – ligesom smeden gør det her.

Så sig ikke, at det her med at være hjemme er kedeligt. Nej, man skal bare finde på at lave noget, man kan være fælles om, og som man bliver glad for at have fået gjort bagefter. Også selvom det tager lidt mere tid end forventet.