Mistet selvværd

Der er noget galt med mit barn. Hun har fuldstændigt mistet sit selvværd. Hun synes ikke, at hun kan noget som helst. Hun er 17 år gammel og går i gymnasiet. Indtil for et par uger siden var hun glad og stærk. Både fysisk og psykisk. Men lige nu, så er hun altså ikke særligt glad for sig selv.

Køn og utilfreds

Hun er en køn pige. Måske ikke helt den der fotomodel, som alle 17-årige tøser drømmer om at være. Men hun har en skønhed, som gør, at mange unge mænd faktisk vender sig om og ser efter hende. Det er hendes udstråling. Den harmoni hun bevæger sig i. Men lige nu, så er der ligesom ikke balance i hendes sind. Hun græder tit. Eller også bliver hun helt hysterisk. Det går ud over mig. Hendes raserianfald.

Hvad er der galt

Jeg har forsøgt at spørge ind til, hvad der er galt. Men hun vil ikke tale om det. Hun siger, at det nok skal gå over. Ja, det er jeg da sikker på, men som mor, er det altså ikke sjovt at se på, når min datter står der og får et raserianfald, og giver sin lillebror en overhaling, han ikke har fortjent.

Coaching for hendes stress

Min veninde har sagt, at jeg bør sende min datter hen til en behandler. Hun mener, at hun er stresset. Der er mange eksaminer i de kommende måneder. Måske er det bare et lille stresscoaching forløb, som min datter har brug for – selvfølgelig ho en person med en certificeret uddannelse som https://lifeconsulting.dk/stresscoach-uddannelse.

Tanken er slet ikke ulogisk. Jeg ved jo, at min datter er meget ambitiøs. Måske er det skolepresset, der får hende til at reagere, som hun gør.

Jeg ringer til den stresscoach, som min veninde gav mig telefonnummeret til. Vi får en snak om min datter. Jeg får nogle gode råd fra ham om, hvordan jeg skal introducere idéen om, at hun skal i et behandlingsforløb til hende. Det bliver ikke nemt.