Smykker og ringe

Sådan set ville jeg ønske, at jeg aldrig havde kastet mig ud i det erhverv, jeg driver nu. Jeg er udlært guldsmed og har en lille forretning, hvor jeg sælger mine egne designs. Det går egentligt fint nok. Jeg tjener nok til at kunne forsørge min familie. Jeg vil ikke sige, at jeg er rig. Men det er ok. Det er dog også et stort ansvar. Og jeg må da også indrømme, at til tider er jeg bekymret. Ikke kun fordi der altid er svære tider for os erhvervsdrivende, eller selvstændige. Vi ved det – og vi er forberedte på, at der vil komme svære tider for vores virksomhed.

Til kvinder

Men når man nu er specialiseret i at lave smykker til kvinder og har brug for dyre materialer, så er der ligesom en ekstra byrde. Jeg kan jo ikke gå fra mit værksted uden at spekulere over, om der måske sker et indbrud i butikken. Selvom jeg har smykkerne og materialerne låst inde i et skab, så kan det jo godt ske, at der sker indbrud. Og det vil være en katastrofe. Godt nok er mine materialer forsikret. Men den tid, jeg har brugt på at designe min ’smykker til hende’ kollektion kan bare ikke forsikres. Der er lagt ualmindeligt mange timer i den kollektion. Den er populær. Det kan jeg se på salgstallene.

Ringe til kvinder hitter

Men den er ikke usårlig. Og det kan den aldrig blive. Ringe til kvinder er jo altid et populært område – og dermed også med en del konkurrence. Jeg tror, at jeg bliver nødt til at stoppe produktionen af den. Det vil give mig fred. Jeg vil helt sikkert kunne sælge de sidste eksemplarer af ringene og armbåndene hurtigt. Måske med ekstra gevinst. Det bliver jo samlerobjekter engang. Det vigtige er bare, at jeg kan få lov til at sove roligt om natten uden at skulle vågne med et sæt, fordi jeg tror, at der er indbrud nede i butikken.